Cum promovezi examenele Cambridge?

START ENGLISHWatch, listen, speak. Tips and tricks about English.

http://www.engleza-de-afaceri.ro/pregatire-atestate

Cum promovezi examenele Cambridge ? Cu calificativ maxim, de preferat.

In primul rand ai nevoie un curs de pregatire pentru examenele Cambridge, de minim 2 luni pentru a te familiariza cu tipurile de teste de la examen.

In al doilea rand:

  • Time management- cel mai important factor la examenele Cambridge. Trebuie sa fii constient ca e posibil sa nu termini toate testele (cele de Reading, mai ales). Deci planifica bine timpul pentru toate testele. AICI si AICI gasesti structura examenelor. Daca nu ai timp sa treci prin toate testele, nu lasa nimic nerezolvat, incercuieste sau completeaza ceva, orice, pentru  a nu fi depunctat mai mult. (la cursurile de pregatire organizam simulari ale examenelor Cambridge si insistam pe time management).
  • Focus, Focus, Focus- citeste cu mare atentie ce trebuie sa faci (the tasks). Nu ai cum sa rezolvi corect testele daca nu stii/intelegi ce trebuie sa faci. Poti intelege pe parcurs (in timp ce citesti sau asculti), dar poti pierde timp valoros.
  • Keywords– pentru testele de Reading si Listening subliniaza si analizeza cuvintele cheie din tasks. Raspunsurile corecte se bazeaza pe aceste keywords. Uneori aceste teste sunt inselatoare si ai impresia ca 2 variante sunt corecte. Daca nu esti sigur, mai citeste/scaneaza (!!) o data textul/fragmentul si cauta in el indicii referitoare la cuvantul cheie din cerinta.
  • Simplicity and order- pentru testele de writing schiteaza mai intai paragrafele si ce idei trebuie sa dezvolti in fiecare (paragraph planning). De asemenea, inainte sa te apuci de scris, gandeste-te  la cuvintele pe care ai vrea sa le folosesti in textele pe care trebuie sa le scrii. La fel si pentru Speaking. Nu incerca sa dezvolti idei complicate, poti face greseli. Nu complexitatea ideilor este punctata ci corectitudinea exprimarii, fluenta si varietatea vocabularului.
  • Speak ONLY English– for the love of God, la testul de Speaking nu vorbiti in romana!!! Daca aveti o problema, nu intelegeti ceva, nu va intelegeti interlocutorul, rugati-l sa repete..In limba ENGLEZA…Tot pentru testul de Speaking, daca ai facut o greseala (un timp, un acord, un cuvant…din motive obiective, stress, oboseala) corecteaza-te imediat!! Nu crede ca si profesorii sunt si ei oameni si poate nu aud bine…auzim si percepem foarte bine greselile, din reflex.
  • Task Management- fiecare are slabiciunile si gusturile lui. La examen rezolva mai intai testele care iti plac mai mult si cele pe care le stapanesti cel mai bine. La sfarsit rezolva testele pe care le consideri mai dificile si la care ai luat un calificativ mai mic la cursul de pregatire. Mizeaza pe atuuri, pentru a lua un calificativ cat mai mare.

Sper ca toate aceste sfaturi va vor fi de folos. Pe acest blog gasiti si alte sfaturi referitoare la cum sa luati calificativ maxim la examenele Cambridge, tips and tricks pentru fiecare test: Reading, Speaking, Use of English, Writing and Listening.

Start Cambridge  for lei300 a month!

 

Contact:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: